Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vill ha ett "skrytsnöre"

Annons

Plötsligt ser alla ut som roddare. Ni vet, de där scenarbetarna som har ett plastkort i ett snöre runt halsen och har förmånen att komma backstage. Eller tänk dig någon som jobbar åt myndigheter och företag som sysslar med topphemligheter. Då måste det synas på den anställde att han har rätt att vara där. Tillståndet hänger runt halsen, på ett nylonsnöre - som faktiskt blivit mode.

- Ja, det har blivit populärt av någon outgrundlig anledning. Möjligen är det kopplat till den status som ett backstageband kan ge. Tänk bara att få komma in bakom scen, säger Håkan Bodare på Protex, ett profil- och presentreklamföretag i Falun.

Han upptäckte backstagebandet på en mässa för ett och ett halvt år sedan. Nu vill alla ha det.

- Vi får beställningar från föreningar, organisationer, företag och popband som vill ha sin logga på bandet. Det blir en present som fungerar bra som reklambärare.

Enligt uppgift har dessutom åtminstone ett av de politiska partierna gett sig in i snörbranschen så här i valtider.

Vad än den trendriktige väljer att skylta med så finns det säkert många föräldrar som med glädje ser att deras barn numera har stenkoll på nyckelknippan.

- Det är ju en praktisk sak för företag som har passerkort också. Förut hade många kortet på en lifthållare. Men i dag kan man ju inte visa sig med en sådan och behålla självaktningen, säger Håkan Bodare.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons