Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Alla var så himla glada att de klarat sig

Annons

Själv satt hon i den bakre delen av tåget.

- Jag satt och skrev, och märkte faktiskt inte av själva kollisionen. Jag hörde att tågföraren meddelade tågmästaren på radio att vi hade kört på en bil.

Eftersom tåget fortsatt framåt en bra bit efter kollisionen, märktes inget på utsidan av vad som hänt.

Anna gick då fram i tåget för att se vad som hänt.

- I den första vagnen hade en stor ruta blåsts ut, och låg över några säten. Som tur var satt ingen person på dessa säten. Det hade kunnat gå riktigt illa om det suttit folk där. Det låg också fullt med glassplitter i den första vagnen, berättar Anna.

Via högtalarna fick passagerarna information om vad som hade hänt.

- De sa också att vi absolut inte fick gå ur tåget, eftersom strömförande ledningar kunde finnas där. Det luktade bränt, och blev snabbt kallt i tåget. Det var rätt läskigt.

Räddningstjänsten gick igenom tåget, och konstaterade att det inte fanns några skadade personer ombord.

- Efter att vi suttit stilla ett bra tag evakuerades vi från den sista vagnen. Sedan fick vi gå längs rälsen till en liten väg, där en buss kom och hämtade oss.

- Alla som jag pratade med var bara så himla glada för att de klarat sig. Det känns nu efteråt som om det kunde ha gått mycket värre.

Anna Bäsén var på väg till Falun för att besöka sina föräldrar. I kväll kommer hon att delta i en debatt som kristdemokraterna i Falun arrangerar med rubriken: Hur ska vi ta hand om de äldre?

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons