Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla utom den här kommunen förstår

Annons

Hedemora kommun, har ni kollat upp Vägverkets ekonomi, nu när ni lånar dem 3,3 miljoner kronor? Har ni kollat upp min ekonomi, när ni tar mina skattepengar?

Som ni beter er för ynka 150000 kronor, som skulle rädda en nedläggningshotad butik och påverka en hel by, jämfört med allt annat som ni lånat ut till eller bidragit med gör att man funderar.

Har denna by, och även de andra runt omkring, fått någon hjälp någon gång? Inte vad jag kan komma på. Allt handlar ju bara om Hedemora stad.

Tror ni vår lanthandel i Garpenberg skulle be om lån om det inte var absolut nödvändigt? Om lanthandeln läggs ner vad tror ni det kommer att kosta i slutändan?

Utan affären finns det ingenting kvar i denna by, post med mera har ni redan tagit bort.

Folk kommer att flytta härifrån, när man i alla fall måste åka minst 15 kilometer för att köpa lite mjölk, då kan man bosätta sig någon annan stans.

Hur ska de gamla klara sig? Alla kan inte ta sig till Hedemora och alla har faktiskt inte någon att få hjälp av. Är det så jäkla svårt att vara lite godhjärtad mot oss utanför Hedemora stadsgräns någon gång?

Sveaparkens ärende blev inte berett för att det var bråttom innan löven faller. Men butikens ärende är väl av annan kaliber?

Pyttelilla länsstyrelsen med stort hjärta och lilla företaget Boliden med lika stort hjärta står beredda att hjälpa - men stora trygga och mäktiga Hedemorakommunen törs inte det, det ska utredas och det vet man ju hur fort det går!

Varför ska länsstyrelse och Boliden hjälpa när egna kommunen inte vill? Jo, för de ser hur viktig vår lanthandel är.

Tummen upp för Drugge, Boliden, länsstyrelsen och de andra vet var deras tumme är.

EGONS BROR

Mer läsning

Annons