Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla trivdes trots leran

Annons

De kom från när och fjärran, besökarna till festivalen på lördagen och det var olika anledningar som drog till gropen i Västansjö.

- Vi kommer för att se The Ark, berättade Jessica Arvidsson, 20, och Helena Andersson, 20, som stod under ett paraply och huttrade vid fyratiden på eftermid-dagen.

De kom båda från Uppsalatrakten

- Det är trevligt här, sade tjejerna i väntan på sina idoler.

Omkring 300 personer befann sig inne på festivalområdet, flertalet under de partytält som fanns och försökte hålla sig torra.

Under mattältets beskyddande tak satt Anette Hansson och Niclas En från Hedemora och åt en värmande måltid tillsammans med några vänner.

- Vi kom vid tvåtiden och är här för att se Pugh Rogefeldt, sade Annette Hansson.

Karin Thorsberg, även hon från Hedemora, väntade i sin tur på bandet The Hellacopters.

Blandningen av artister gjorde att såväl unga som äldre personer fanns på plats. Något som gladde inte minst socialen som fanns på plats med två personer och en fältassistent.

- Vi finns här för att titta så inga ungdomar ligger fulla i någon buske. Då skjutsar vi hem dem, sade Sofia Lagerquist.

Överallt var det förväntan i luften och när Stefan Sundström tog plats på scenen började publiksiffran stiga ordentligt.

- Det är bra att det är så blandade åldrar och jag hade gått hit själv, om jag inte jobbat. Det är roligt att de ordnar något, tyckte Sofia Lagerquist.

Marken på festivalområdet liknade efter regnet en leråker och rätta klädseln för dagen var gummi-stövlar och varma tröjor. Något som flertalet inte var utrustade med, men trots detta var det ingen som klagade och allt fler personer betalade in sig för att delta i evenemanget.

När klockan blivit åtta var det dags för Pugh Rogefeldt och stämningen kunde inte varit bättre. Under paraplyn, under filtar eller utan något utöver glädjen som extra värme kunde inte ens en het sommarsol gjort stämningen bättre. Då verkade också regnet ge upp sitt tappra försök att kyla ned festen.

- Ni har dansat soldans och det ska vi fira, ropade Pugh till publiken och fortsatte därefter att riva av låt efter låt.

Tre glada tjejer var Sofia Holmlund, 14, från Ludvika, Anna Bertilsson, 14, också från Ludvika och Linda Kovacs, 15, från Grängesberg.

- Vi är här för att det är FESTIVAL, skrek tjejerna glatt.

Det var inte bara musiken som lockade dem till Smedjebacken.

- Vi kollar på band och raggar, skrattade de vidare.

Att bygden behöver mer som livar upp var det ingen av dem som tvekade om:

- Vi borde ha en festival i Grängesberg, vi har ingenting där förutom marknaden, sade Linda Kovacs.

- I Ludvika har vi i alla fall Ludvikafesten, påpekade Sofia Holmlund.

Stämningen var på topp men ändå hade tjejerna höjdpunkten kvar:

- The Ark! De är så sexiga.

Mission Impossible kan helt enkelt bara beskrivas med ett ord - succé.

Även polisen var nöjd med festivalen. Stämningen var god och endast ett ingripande fick polismännen göra under kvällen på en person som var överförfriskad.


Mer om Mission Impossible på kultursidan

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons