Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla skidade i mål i Skolvasan

Annons

Alla startande tog sig i mål -till på köpet med glatt humör -när högstadieelever från Djuråsskolan och Mockfjärdsskolan åkte Skolvasan i vasaloppsspåret.

Det var ett 40-tal elever som avverkade en 25 kilometer lång sträcka från Mångsbodarna till Sälen.

Skolvasan genomfördes utan tidtagning, men många av eleverna höll ändå en hög fart. Men de flesta tog sig tid att dricka blåbärssoppa och äta bulle vid en matkontroll vid Smågan.

För Mockfjärdseleverna ingick Skolvasan i den så kallade Mockfjärdsklassikern. För att klara den ska eleverna under högstadietiden delta i fem aktiviteter och avverka totalt 130 kilometer till fots och på skridskor, skidor och cykel.

-Skolvasan genomfördes i samarbete med Malungs högstadium, berättar Lars-Göran Klöfver, en av totalt fyra Gagnefslärare som åkte med eleverna.

Några av eleverna vurpade, men ingen skadade sig.

-Och alla kom i mål, betonar en elev och tillägger, med ett leende, att det var mer än vad Mockfjärdsskolans rektor Peter Vogt gjorde under Vasaloppet.

-Visserligen åkte vi en kortare sträcka, men det beror på att vi är läraktiga och har förstått att man inte ska gapa över för mycket, säger eleven med en närmast skadeglad min.

Mer läsning

Annons