Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla ska sitta till och från skolan

Annons

Rättviksskolans mål är att inga elever ska behöva stå i skolbussen. Trots det har vissa turer överbeläggning.

- Så ska det inte vara. Vi har viljan att alla ska sitta, säger Rättviksskolans rektor Göran Berg.

För ett drygt år sedan tvingades högstadieeleverna från Boda ofta att stå i skolbussen. Efter klagomål från föräldrarna beslutade barn- och utbildningsnämnden att skjuta till mer pengar för att lösa situationen. I dag skjutsas elever från Finnmarken och vissa Bodabyar i busstaxi för att lösa situationen.

- Det är skolans och nämndens policy att alla elever ska sitta till och från skolan. Vårt långsiktiga mål är till och med att de i framtiden ska kunna sitta bältade - då är naturligtvis den grundläggande förutsättningen att de har sittplatser, säger Göran Berg.

Under året har vissa turer från och till Vikarbyn varit överbelagda. En av de mest drabbade turerna är 14.20-bussen från Rättviksskolan mot Vikarbyn.

Problemet har uppmärksammats tidigare. En morgonbuss i linjetrafik har omdirigerats över Vikarbyn för att höja beredskapen. Samtidigt går en extra eftermiddagsbuss från skolan till Vikarbyn - via Nittsjö.

- Just onsdagar är det många elever som slutar samtidigt, men att det uppstått problem har jag inte hört något om - vare sig från bussbolaget, föräldrar eller elever. Jag ska kolla upp det här, säger Göran Berg.

Den tragiska bussolyckan söder om Ludvika i januari har aktualiserat behovet av säkra skolskjutsar.

- Det här är mycket viktigt, säger Göran Berg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons