Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla sägs upp på flygplatsen - inför risken att missa flyget

Annons

- Det är en säkerhetsåtgärd vi tvingas tillämpa om vi blir utan trafik längre fram i år, säger Morastrands vd Lars-Gunnar Holmberg.

Gällande trafikavtal med flygbolaget Skyways löper fram till den 27 mars. Efter den dagen är det oklart om trafiken fortsätter.

Den ambition Mora kommun jobbar med är att förlänga avtalet över hela år 2004 och att ett nytt regionalt bolag, Dalaflyg AB, från år 2005 tar över och driver flygplatserna i Mora och Borlänge och så även flygtrafiken.

- Styrelsen har ansett det nödvändigt att vi varslar personalen i den osäkerhet som råder.

- Dels vet vi inte om det blir någon trafik efter den 27 mars och även om trafiken löper vidare året ut har vi ingen kännedom om vad som händer därefter. Vi måste vara garderade mot att vi kan stå med en personalstab på 14 personer som vi inte har några arbetsuppgifter för, säger Lars-Gunnar Holmberg.

Av den händelse trafikproblematiken får en lösning kommer varslen att dras tillbaka, tillägger han.

Stationschefen Sven Eriksson vid Mora flygplats säger att han har förståelse för åtgärden.

- Morastrand AB är vår arbetsgivare, men det är Mora kommun som driver frågan om fortsatt trafikavtal och vi hoppas det kommer att lösa sig inom kort.

Det är första gången varsel läggs för all personal vid flygplatsen.

- Men det är inte första gången personal varslas här. Vi har alltid anpassat personalstyrkan efter rådande trafiksituation och därför har vi under tidens gång minskat staben från 17 heltidstjänster till nuvarande 11 tjänster.

Det är alltså 14 personer som berörs av varslen, men flygplatsen har ett antal halvtidstjänster, därav differensen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons