Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla högvinster är kvar

Annons

Håkan Rosén, Ulrika Gustavsson och övrig personal vid turistbyrån är bekyttade. Hittills har ingen enda av de fina toppvinsterna på entrélotteriet i samband med Ludvikafesten 2003 hämtats ut.

-Vinst 1 är en resa till Mauritius för två personer till ett värde av 35 000 kronor. Vinst 2 är en resa för två personer till Västindien med vinstvärdet 25 000. Vinst 3 och 4 är presentkort hos Ludvika Köpmannaförening på 15 000 respektive 10 000 kronor.

- Endast tre vinster i form av litografier föreställande Hammarbacken och till ett värde av 2 800 kronor har blivit hämtade, berättar Ulrika Gustavsson.

Dragningslistan publicerades i NLT den 18 december och vinnarna har fram till den 28 februari på sig att hämta vinsterna. Men det faktum att storvinsterna fortfarande finns kvar hos turistbyrån gör att turistchefen Håkan Rosén funderat på vad man ska hitta på för att locka fram vinnarna.

-Vi måste givetvis annonsera dragningslistan en gång till, säger han.

Och om storvinsterna förblir outhämtade?

-Resepriserna har vi inte betalat så de pengarna stannar hos Ludvikafesten.

- Presentkorten hos köpmanna föreningen har vi däremot betalat och dessa får vi föra över till årets Ludvikafest och det nya lotteriet, svarar turistchefen.

För ett nytt lotteri blir det, på den punkten är Rosén bestämd. Lotteriet kommer dock att få ett annat upplägg.

-Lotterna kommer att säljas strax före Ludvikafesten och under själva festen. I motsats till i fjol kommer försäljningen inte att pågå hela hösten. Om alla 15 000 lotter är sålda till lördagen under Ludvikafesten så förrättar vi dragningen på lördagskvällen. I annat fall sker dragningen några dagar senare.

Av fjolårets 15 000 lotter såldes endast cirka 6 500.

Detta kan vara förklaringen till att bara tre av de femton vinsterna delats ut.

Det spekuleras också i att folk som köpt lotter har tappat bort dem i den allmänna glädjeyran dessa tre härliga festdagar i slutet av juni.

Men just du har kanske missat dragningslistan och har kvar dina lotter? I så fall är det fyra följande nummer som gäller för de högsta vinsterna:

Nummer 13786, 08613, 00340, 12843.

-Det vore jättekul om vi fick dela ut högvinsterna, framhåller Håkan Rosén.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons