Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla har rätt att nå goda resultat!

Annons

Falu kommuns skolchef Svante Hanses kritiserar förslaget den 5 december; "det blir svårt att rekrytera lärare till glesbygdsområden". Vi är förvånade. Det borde ligga i skolchefens uppdrag att sträva mot att alla elever ska få samma rättigheter och möjligheter att lära, utvecklas och nå goda resultat. Vi har våra tjänster ute i glesbygdsområden och har inte alls sett att det varit svårt att rekrytera lärare just när det utannonserats tillsvidaretjänster. Kravet på lärarutbildning gäller dessutom bara vid tillsvidaretjänster och alltså inte vid vikariat.

I denna debatt har den senaste tiden även uttryckts åsikter om dels hur man ska få duktiga pedagoger utan behörighet att stanna kvar, dels att behöriga lärare inte behöver vara goda lärare. Vårt svar på dessa frågor är att kommunen har alla möjligheter och ett ansvar att kompetensutveckla den personal man redan har och vill behålla. Och självklart är det så att alla behöriga lärare inte är goda lärare. Nästa steg blir därför att införa en auktorisation för lärare. Den som missköter sitt jobb också kan bli tvungen att lämna in sin bricka.

Skolverket presenterade i september studien "Lusten och möjligheten- lärarens betydelse, arbetssituation och förutsättningar" som visade att elevernas resultat påverkas positivt av att lärarna har lärarutbildning. Men studien visade också att lärarnas engagemang och arbetsglädje har samband med bättre resultat hos eleverna.

Hur ser då lärarnas lust att vara lärare ut i Falun? Den bild av alla de lärare och kollegor vi dagligen möter är att de flesta verkligen brinner för sitt uppdrag men att många håller på att tappa lusten och arbetsglädjen på grund av en mycket dålig arbetsmiljö såväl fysiskt som psykosocialt. Lärarna upplever att de saknar förutsättningarna för att klara av sitt uppdrag. Många mår dåligt, blir sjukskrivna och en del väljer att fly skolan.

Sett ur det perspektivet kan det inom en snar framtid komma att bli brist på utbildade och engagerade lärare. Självklart kräver det en större insats av kommunen att rekrytera behörig personal eftersom det handlar om att erbjuda attraktiva arbetsplatser med god arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling. Vi hoppas innerligt att skolchefen och kommunens politiker visar att de strävar mot samma mål.

ANN-SOFIE BERLIN INGRID STENVALL ANN-SOFIE BERLIN ÄR LÄRARE OCH HUVUDSKYDDSOMBUD I LÄRARFÖRBUNDET I FALUN OCH INGRID STENVALL ÄR LÄRARE OCH ORDFÖRANDE I LÄRARFÖRBUNDET I FALUN.

Mer läsning

Annons