Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är välkomna att höja politikens kompetensnivå

Annons

Svar till Marus Nosraty,

11 januari:

Först så vill jag klara ut detta med yrkespolitiker. För min egen del så har jag en 80-procentig tjänstgöring på kommunen. Den övriga delen tjänstgör jag som lokförare på tågkompaniet, som för övrigt är ett arbete jag trivs alldeles utmärkt med.

När det gäller min fritid så upptas den till en stor del av "frivilligt" politiskt arbete, bland annat som ordförande för socialdemokraterna i Borlänge.

Nu har jag själv valt att ha det på det här sättet men det är också någonting som mitt parti har velat att jag ska göra .

När det gäller övriga "yrkespolitiker" så få de svara för sig själva. Men jag kan konstatera att vi har hel- eller deltidsarvoderade politiker inom säväl s som fp och m.

Om jag förstår dig rätt, så ska vi packa ihop allesammans. Jag tror jag överlåter den frågan till våra väljare, och ett sådant bra tillfälle finns vid hösten val i september.

När det gäller vårt arbete med "plattform för integration", så är det vår ärliga avsikt att den ska ligga till grund för bland annat en ökad sysselsättning, inte bara i Borlänge kommun utan även bland andra offentliga och privata arbetsgivare.

Sjävklart så har vi ett stort ansvar för hur fördelningen ser ut bland våra anställda i kommunen. Där finns det sedan tidigare framtaget en mångfaldsplan som beskriver och målformlerar det du vill ha svar på .

Mångfaldsplanen finns att hämta på kommunkansliet eller personalkontoret. Kommunen har dessutom projektanställt en person som har i uppdrag att omsätta mångfaldsplanen i praktisk handling.

Plattformen för integration har under denna vecka sänts ut på remiss till nämnder och styrelser, arbetsmarknadsnämnd och samtliga politiska partier som finns med i fullmäktige.

Det finns alltså alla möjligheter att vara med och påverka - självklart även för dig, Marus Nosraty.

KENNETH PERSSONKOMMUNALRÅD

Mer läsning

Annons