Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla andra fick busskort, varför fick inte jag?

Annons

Svar till Frågetecken, 31 maj:

Hur mycket betyder ert barn egentligen? Orden flödar ogenomtänkta från människan bakom signaturen. Med sådana ord förstår man att det inte finns nåt uttänkt med kommentaren. Du tycks värdera ditt barn till 220 kronor i månaden. Du själv satte den summan.

Jag, som inte har några egna barn, och de flesta föräldrar som läste din insändare, anser nog att våra barn är ovärderliga och undrar om du förstått hur het denna politiska potatis med skolskjutsen faktiskt är.

Samhället ska väl inte främja utanförskap, vilket detta kommer att leda till. Frågan är, ska verkligen skolan göra skillnad på barnen redan i tidig ålder genom att mer eller mindre säga: Du hör inte hit, till denna skola, för att du bor på fel ställe?

Alla är lika värda, heter det. Jo, pyttsan.

Frågan är väl ändå varför det är sådan skillnad på skolorna att föräldrarna anser att de vill byta för sina barns skull?

Självklart är det föräldrarnas ansvar att se till att barnen går i skolan, men i skollagen står det att kommunen ska ombesörja skolskjutsen. Det står även i lagen att man får välja skola fritt inom sin kommun.

Får man det, så ska man väl självklart också få skolskjuts om man är berättigad enligt de normer som ställts upp.

Alla föräldrar kan inte anpassa sina arbeten och sin tid till barnets skolgång. Men du kanske föreslår att man ska sluta sina arbeten också, likväl som flytta närmare skolan, för att allt ska fungera?

Ännu bättre vore det väl om kommunen bestämde vart vi alla skulle bo, så vi slapp tänka på det själva också?

Nej du, vi lever i ett fritt land och jag gör mina val själv.

Visst är det dyrt att gå i skolan. Men vi i Sverige betalar en av de dyraste skatterna i världen för att sedan få tillbaka lite av det genom vår sociala välfärd.

Till den hör bland annat rätten till skolgång för våra barn.Till och med du måste ju förstå att den kan inte bara tas bort, utan att vi får något tillbaka, eller hur?

Du har säkert råd med dessa kronor, det har dock inte alla. Många ensamma föräldrar har knappt så det går runt i dag, och nu fördyras deras månadskostnad avsevärtgenom att Borlänges politiker klubbat igenom detta sparande.

En familj som redan kanske går på knäna har inte råd med dessa2 420 kronor extra per år och barn.

Ska vi dra till med en gissning på vad vi får istället nu när kommunen ska spara på skolskjutsen?Jo, ytterligare stängda skolor.

Ytterligare nerbantad sjukvård, där man inte ens får tid hos doktorn när man är sjuk, om man kommer fram på telefonen över huvud taget.

Nya påhittade skatter och avgifter, som till exempel att energibesikta husen. Allt för att staten ska få in mer och mer för att bekosta bland annat medlemskapet i EU, som vi alla vet att det inte är gratis.

Barnen är ovärderliga.Prislapp kan inte sättas.Men det vi har rätt till, har vi rätt till.

Rätten att inte behöva höra: Mamma, alla andra fick busskort, varför fick inte jag det?

PELLA SVANSLÖS

Mer läsning

Annons