Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All hemtjänstpersonal får utbildning och legitimation

Annons

Svar till Aina Svedjebrant:

Jag skrev ett svar på din förra insändare som publicerades den 31 januari. Det är tråkigt att du upplever att du inte har fått svar på dina frågor.

Har du fortfarande funderingar kring detta så är du välkommen att kontakta mig personligen så kan jag kanske klarlägga dina funderingar. Du når mig via kommunens växel.

När det gäller legitimationskort. Sedan årsskiftet har nästan all personal hemtjänstkort (mellan 80-90 procent av alla), de övriga är på gång. Den information jag haft är att personalen använder korten.

Det var mycket bra att du skrev om detta för i dag har jag åter kontaktat all personal och informerat om vikten av att alla har korten med sig när de arbetar.

Personalen ska ha korten med sig, synliga och lättillgängliga. Kortet ska alltid visas när man går till nya vårdtagare. Korten är till för våra vårdtagares trygghet.

Jag tycker att arbetet som hemtjänstpersonal inte nog kan värderas. Det är en växande sektor och vi behöver många både gamla och nya medarbetare. För att klara av arbetet inom hemtjänsten måste man vara både fin medmänniska, flexibel och professionell och det tycker jag att vår hemtjänstpersonal är.

Vi i vård- och omsorgsförvaltningen har under hösten gjort en kompetensanalys på all vårdpersonal, utifrån den kommer all personal att få utbildning efter sina behov. Denna utbildningssatsning är ett av de sätt vi arbetar på för att höja kompetens och status för vår personal.

EVA ROSÉN OMRÅDESCHEF HEMTJÄNSTEN HEDEMORA

Mer läsning

Annons