Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholtillsynen har Tallmogården under uppsikt

Annons

Om inte Tallmogården reglerar sin skatteskuld hotar en utredning och indraget serveringstillstånd likt det som drabbat Restaurang Jägaren i Fredriksberg.

Inga betalningsanmärkningar fanns på torsdagen registrerade hos Kronofogden på "Tallmogården" Sunnansjö Spa AB.

Förvaltningschefen Nils Nyström vid kommunens alkoholtillsyn förklarar dock att man nu har Tallmogården och dess serveringstillstånd under uppsikt.

Detta efter att skattemyndigheten inte fått in 389 000 kronor i skatter och arbetsgivaravgifter i tid.

- Vi tittar på Tallmogården inom ramen för den månatliga inre kontrollen. Reglerar Tallmogården sin skattefordran så startar vi inte någon utredning, men annars, säger Nils Nyström.

Tidigare under våren har restaurang Jägaren i Fredriksberg fastnat i den inre kontrollen med skatteskulder på 164 321 kronor. Detta resulterade i att vård och omsorgsnämnden återkallade serveringstillståndet. Restaurangägaren överklagade men länsrätten nu fastställt återkallandet.

Länsrätten skriver i sin dom:

"Några särskilda omständigheter som skulle föranleda att en varning är en tillräcklig åtgärd har inte framkommit. Vård- och omsorgsnämnden har därför haft fog för sitt beslut att återkalla serveringstillståndet".

Restaurangägaren Azad Görecegiz har muntligt förhört sig om möjligheten att söka ett nytt tillstånd:

- Men det tar minst tre år innan ett sådant kan beviljas på nytt, klargör Nyström.

Vård- och omsorgsnämnden har också gett Stopet, Grängeskrögaren, ett nytt tillstånd.

- Det är en ung Grängestös som heter Pernilla Gustavsson som köpt bolaget. Vi har kontrollerat hennes lämplighet och hon kan alkohollagstiftningen så Stopet får behålla nuvarande tillstånd, säger Nyström.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons