Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkohol efter arbetstid

Annons

SÄTER
Det normala är att all representation ska vara alkoholfri.
I undantagsfall och då efter arbetstid, kan alkohol få serveras, men alkoholfritt alternativ ska alltid erbjudas. Starksprit får aldrig förekomma.

Representation med alkohol innebär att öl eller vin kan serveras till mat. Servering ska ske med måttlighet. Intern representation, den som riktar sig inåt mot den egna myndighetens personal i form av personalvård, förutsätts vara alkoholfri.
Så skrivs i riktlinjerna för kommunal representation i Säters kommun.
Ett förslag till nya riktlinjer har tillstyrkts av kommunstyrelsens arbetsutskott och går vidare till kommunstyrelsen.
De regler som hittills gällt är från 1977.
Representation medges endast i och i direkt anslutning till verksamhet som bedrivs av kommunen. Representation får inte vara lyxbetonad. Kostnader föranledda av sällskapsliv av personlig natur eller kostnader i samband med personliga högtidsdagar betraktas inte som representation.
Beslut om extern representation fattas av förvaltningschef, undantaget föreningsjubileer eller liknande.
Den som i tjänsten tar emot besök utifrån på arbetsplatsen får bjuda på dagens lunch, kaffe med bröd eller liknande förtäring.
I förslaget till riktlinjer finns även vad som gäller gåvor vid representation. Gåvor får endast förekomma då det är frågan om att inleda eller upprätthålla goda relationer, som tack för visad gästfrihet vid studiebesök, vänortsbesök och liknande eller i samband med jubileer. Värdet på gåvan bör inte vara högre än 500 kronor. Dessutom kan reklamgåvor ges som har ringa värde.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons