Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgparken kan snart öppnas

Annons

Den planerade älgparken på Björkberget försenas. Länsstyrelsens klartecken dröjer, men någon fara för projektets förverkligande ska det inte vara, tror Uno Lundback vid ortens hotell.

- Jag har svårt att se att vi inte ska få grönt ljus.

- Vi agerar som om allt ska gå bra. Några andra tankar finns inte.

Uno Lundback meddelar att älgparken öppnas för visning den 4 juni och den stora invigningen äger rum den 18 i samma månad.

Det var i november (se FK 3/11) det gick att läsa i tidningen om den planerade älgparken. Orsa har Björnparken och Mora har Tomtelandsälgen. En älgpark i Siljansnäs skulle ge Siljansbygden ett ytterligare turistiskt dragplåster. Experten på området älgar i hägn, Sune Häggmark, Östersund, lovordade en älgpark på Björkberget, och dessutom fanns ju det före detta hjorthägnet på plats.

Klartecknet för älgparken närmar sig. Om dryga veckan ska hägnet besiktigas. Det ska inte vara några problem, tror Lundback. Hägnet i sig är det inget fel på. Det enda är att det ska förstärkas och höjas på vissa ställen.

Vid älgparkens öppnande i början av juni finns inte alla älgar på plats. Vid invigningen strax före midsommar ska allt vara klappat och klart. Då väntas fyra vuxna älgar och ett par i det närmaste nyfödda kalvar ströva omkring i hägnet. De små älgkalvarna väntas dra till sig en hel del uppmärksamhet.

- Det blir spännande, avslutar Uno Lundback.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons