Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älg orsakade våldsam krock

Annons

Det var vid 16.30-tiden som olyckan inträffade strax söder om Leksboda. Mannen från Sveg var på väg hemåt när plötsligt den stora älgen uppenbarade sig framför fordonet. Föraren försökte väja åt vänster men träffade älgen och kolliderade med ett södergående mötande fordon innehållande fem personer från Moratrakten på väg söderut.

Kollisionen blev våldsam. Mannen på väg mot Sveg ådrog sig en misstänkt fraktur i ena fotleden och skärsår i pannan.

I det södergående fordonet satt den manlige föraren mycket illa fastklämd. Räddningsmanskapet lyckades till sist få loss honom varefter det konstaterades att han ådragit sig ett flertal frakturer på vänster ben. I samma bil klagade en äldre kvinna över ryggsmärtor. Två personer fick lindrigare skador i form av skärsår. En av dem befann sig till en början i medvetslöst tillstånd men kvicknade till när hon togs ur bilen.

Mannen som var på väg norrut fördes till Falu lasarett medan personerna på väg söderut fördes till Mora lasarett. Älgen låg död vid sidan av vägen.

Under hela räddningsarbetet, som varade i ett par timmar, stängdes trafiken av i båda riktningarna på riksvägen. Norrgående trafik dirigerades förbi olycksplatsen via byvägar och södergående trafik lotsades vidare söderut via Tällberg.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons