Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldring bestulen på pengar i sitt hem

Annons

Två män ville låna papper och penna av pensionären. Men samtidigt passade de på att stjäla 3 600 kronor.

Händelsen utspelade sig i midsommarhelgen i en lägenhet i centrala Hedemora.

De två männen ringde på hos en kvinna i 80-årsåldern och bad om att få låna papper och penna. Detta eftersom de ville skriva ett meddelande till en granne som för tillfället var borta.

Där skulle de lämna en duk, men eftersom ingen var hemma som de skulle träffa, ville de ändå informera att de varit på besök. Tillsammans med en av männen gick kvinnan in i köket. Den andre mannen, som stod kvar i hallen, passade där på att visa upp en stor duk.

Polisen tror att ytterligare en person, under tiden de två männen befann sig i köket och hallen, smög sig in i ett annat rum och stal pengarna som förvarades i en byrå.

- Släpp inte in okända personer, säger Åke Andersson vid polisen i Hedemora. Den senaste tidens brott mot åldringar i Hedemora och Avesta visar att framför allt pensionärer ska tänka sig för inför möten med okända.

- Låt dem inte ens komma innanför trösklarna, uppmanar han.

De två män som är misstänkta för att ha stulit pengarna från kvinnan i Hedemora är bägge i 40-årsåldern. En av dem pratar svenska med utländsk brytning.

I Avesta har en man i 25-årsåldern tagit sig in hos två pensionärer och där förklarat att han önskat hjälpa till med bland annat hushållssysslor. Hos den ena pensionären skrämdes han på flykten, men hos den andre stal han bland annat pengar.

Under den gångna helgen har en äldre kvinna i Avesta haft ovälkommet besök av två kvinnor. Kvinnorna som var i 20-, respektive 40-årsåldern, stal guld- och silverföremål samt ett halssmycke.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons