Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig mer något öltält

Annons

Lägg ned öltältet - det är en förutsättning för trivsamma somrar i Hedemora. På orter där det förekom våldsamheter i samband med festivaler har man gjort det med hundraprocentig resultat.

Om det fortfarande finns behov av ett stort evenemang i Sveaparken under sommaren ska man göra något som är värt namnet.

Det man kallade Daldans, var varken mycket till Dal eller till dans. Det man såg var en skräpkultur av diffus, internationell karaktär.

På jättetivolit stod det Las Vegas - och några brädor som gungade i gyttjan var väl ingen dansyta.

Hittills har det varit så att lobbyn bakom denna form av nöje varit så stark att kritikerna inte fått ett syl i vädret.

Istället har Hedemoras tonårsföräldrar planerat sina semestrar så att familjen under de kritiska dagarna befunnit sig på ett tryggt avstånd från gropen och grupptrycket.

Daldans i Sveaparken skulle kunna betyda en fin dansbana, alkoholfri restaurang och konditori och flera, olika dansorkestar - Dalasymfoniettan, en kväll med spelmän och folkdans, en kväll med tradjazz.

Det finns big band i Ludvika, det finns Benny Andersson - det hela kombinerat med utställning och lyxbuffet på Tingshuset skulle kunna vara något för framtiden.

I alla fall något alla Hedemorabor kan vara stolta över. Frågan är om och när. Hedemora kanske vill ta några flera sorgeår först.

Dagmar M Vilarsborg

Hedemora

Mer läsning

Annons