Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreomsorgen - en ledningsfråga

Annons

Personalen går på knä i äldreomsorgen, långtidssjukskrivningar och utbrändhet. Svårt att rekrytera personal. Personal som inte gärna berättar att de arbetar inom äldreomsorgen i Falu kommun. Personal som inte blir sedd. Personal som inte får tillräcklig utbildning.

Vad är detta?

Skulle detta ske på ett företag som är konkurrensutsatt skulle man inte ha varken personal eller kunder. (Alla på servicehusen är kunder).

Detta är en ledningsfråga, från den politiska ledningen ner till enhetschefer.

Tommy Qvarfordth känner inte till några missförhållanden inom Falu kommuns äldreomsorg, uppgerhan.

Tommy Qvarfordth säger, enligt tidningen, att om undersköterskorna som arbetar som vårdbiträden vore lika professionella som sjuksköterskorna skulle de inte gå hemma och vara sjukskrivna.

Han säger till sjuksköterskan: "Stäng av jourtelefonen på eftermiddagen så hinner hon med schemaläggning". (Stackars människor som inte får svar på jourtelefonen).

Tommy Qvarfordth säger enligt tidningen: "Det gäller att göra rätt prioriteringar och i första hand är det behoven för ren överlevnad som ska tillgodoses!"

Enhetschef Elisabeth Christiansen ursäktar sig med att: "Vi har ny personal under sommaren som inte vet vad hög omvårdnad är."

Var är socialnämndens ordförande Reneé Andersson, var är kommunalrådet Johnny Gahnshag?

De har huvudansvaret för verksamheten och de måste ta ansvaret och frågan på djupaste allvar.

Kunderna köper tjänster på service- husen och har rätt och ska kräva fullgod service.

När 40-talisterna nu är nästa kundgrupp kommer man inte att acceptera de förhållanden som råder i dag. Vi kommer att vilja köpa vår mat av privata cateringföretag (här finns en stor marknad), vi vill vara med och godkänna den personal som vi har köpt för vår äldrevård (och det finns bra personal som ska tas om hand på ett vettigt sätt). Var är facket?

Här behövs humanistisk, ekonomisk och framsynt ledning och det finns inte inom den ledning vi har i dag. Då är både politiker och tjänstemän inräknade.

Ta Ert ansvar nu!

HANS DAHLQVIST

Mer läsning

Annons