Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreomsorg i kri(s)

Annons

I Falun har socialdemokraterna regerat, med stöd av centern och miljöpartiet, i snart fyra år. Förr höll socialdemokraterna fanan högt för pensionärerna och deras välbefinnande. Nu tycks det vara tvärtom, också i Falun.

När kommunfullmäktige den 15 juni tog ställning till majoritetens (s, c, mp) förslag till budget för år 2007 levererades en svidande kritik mot förslaget av Renée Andersson och Christer Falk. De båda är socialdemokraternas mest kunniga politiker inom kommunen i sociala frågor. Skälet till kritiken var den underbudgetering för den sociala sektorn (inklusive äldreomsorgen) som förslaget omfattade.

Tyvärr lyssnade inte kommunalrådet Jonny Gahnshag på sina partikamrater. Gahnshags politiska prioteringar och värderingar tycks inte ligga inom den sociala sektorn.

Kommunens andra kommunalråd, centerpartisten Dan Westerberg, säger att han är hoppfull när 48 personer i Falun står i kö för ett särskilt boende. Pyttsan! Verkligheten är den att Westerbergs förhoppning, att kunna bygga ut erforderligt antal platser i serviceboende för äldre, inte har stöd i den av majoriteten antagna budgeten för år 2007.

Äldre vill känna trygghet och önskar gemenskap och god mat. Rimliga önskemål, eller hur?

ULF ELGEMYR, (PENSIONÄR), FALUPARTIET

Mer läsning

Annons