Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre man blev inlåst på toaletten

Annons

Det var vid middagstid i fredags som en man i 70-årsåldern besökte centrum och plötsligt kände sig nödgad att uträtta vissa behov. Mannen stegade då in på den nya offentliga toaletten utanför Liljanhuset.

Väl därinne gick allt som det skulle. Värre blev det när han skulle ut från toaletten. Dörren hade gått i baklås och gick omöjligt att öppna.

- Jag kunde inte rubba dörren och hade inget annat val än att bulta på dörren och skrika för att påkalla uppmärksamhet, berättar mannen som vill vara anonym.

Tiden gick dock och trots mannen ihärdiga bankande reagerade inte någon av de människor som passerade förbi.

- Efter en bra stund var det dock en vänlig småbarnsmamma som uppmärksammade min situation och genom att hon lade pengar i toalettens lås kunde dörrens öppnas, berättar mannen som tog situationen med ro men ändå vill påpeka problemet.

- Tänk om det varit någon hjärtsjuk eller någon med klaustrofobi. Då hade det hela kunnat sluta mycket illa. En dörr till en offentlig toalett ska inte kunna gå i baklås på detta sätt.

Mannen medger förvisso att han gick in på toaletten då dörren stod öppen och därför inte lade pengar i myntinkastet. Men att dörren därigenom ska gå i baklås är ändå en säkerhetsbrist menar han.

Ansvarig för den aktuella offentliga toaletten är Borlänge Energis gatuavdelning och där berättar man att det varit bekymmer med toaletten tidigare.

- Inte så att dörren gått i baklås, men toaletten har vid flera tillfällen varit utsatt för vandalisering då man bland annat gjort åverkan just på dörren, berättar Bengt Snabb.

- Men att någon skulle ha blivit inlåst på toaletten har vi inte fått någon rapport om. Det är ju självklart inte bra och vi ska se över det här på en gång, lovar Bengt Snabb.

Under onsdagen monterades nya lås i toalettdörrarna

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons