Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre evakuerades vid brand i hyreshus

Annons

Klockan var 04.50 på måndagsmorgonen när räddningstjänsten fick larmet. Det brann i en lägenhet i ett sjuvåningshus i Kvarnsveden. I det aktuella huset ryms mestadels äldrebostäder, i form av egna lägenheter.

På plats konstaterade räddningstjänsten att den lägenhet där branden härjade låg på tredje våningen.

Innan släckningsarbetet påbörjades fattade insatsledaren beslut om att samtliga boende på våningarna tre till sju skulle evakueras.

- Vi hjälpte dem ut ur lägenheterna och förde dem till PRO-lokalen på Kvarnforsplan, berättar räddningstjänstens Tony Lindblom.

Under evakueringen fick en pensionär i sig brandrök. Då det handlade om lättare rökskador, fördes inte personen i fråga till sjukhus. I övrigt skadades ingen människa vid branden.

Den aktuella lägenheten blev dock totalförstörd. Ytterligare ett antal lägenheter på våningsplan fyra blev rökskadade. Strax före halv sju på morgonen var släckningsarbetet klart och de boende i huset kunde då återvända till sina lägenheter.

Enligt Tony Lindblom var det i går förmiddag för tidigt att spekulera i orsaken till branden, men klart står dock att den började i köket.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons