Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akutbilen räddade liv

Annons

Älvdalingar; släpp inte på kravet att akutbilen åter kommer till användning. Att, mellan valen, bemöta en uppkommen opinion med långbänk och tystnad är den klassiska taktiken från de som makten haver och utövar, det är naturligtvis "en hund begraven" när det, trots att, enligt olika talesmän, i olika media, finns både pengar och personal till akutbilen, såtas den inte i bruk igen.

Akutbilen i Älvdalen representerade en hög kompetens och trygghetsnivå inom vårdsektorn, och får naturligtvis inte bara tas bort utan en för folk saklig och trovärdig förklaring.

Frågan om akutbilens vara eller icke vara är inte ens partipolitisk. Det går inte heller att förutsäga vem som har nytta av den. Akutbilen är snabbt på plats och utryckningar som går norrut från vårdcentralen är i normalfallet en halvtimme före ambulansen från Mora. Den tidsvinsten kan ingen argumentera bort, och den kan vara livsavgörande för såväl ung som gammal. Akutbilen kan ju aldrig komma för snabbt. Vid hjärtbesvär, ett barn som fått något i halsen, något smärtstillande till den som sitter fastklämd i en olycka, eller stoppa ett blodflöde.

Det kan väl aldrig vara möjligt att akutbilen ska fastna i långbänk och bli en valfråga nästa val? I så fall hoppas jag att väljarna inte har glömt vilken politisk majoritet som la ner akutbilen.

SVEN-OLOV ÅSBERG.

Mer läsning

Annons