Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akutbilarna rullar vidare

Annons

Dala-Floda Intresseförenings vice ordförande Lars Ljungman skrev till kommunstyrelsen att han utgår från att politikerna som ansvarar för sjukvård och räddningstjänsten är förnuftiga och ansvarskännande personer, som ser till att kommunens invånare får behålla prio 1-verksamheten, vilken går ut på att räddningstjänstens personal rycker ut och ger hjälp till sjuka och skadade i väntan på ambulans.

Av socialdemokraternas svar framgår att man vill behålla prio 1 bilarna i framtiden och även utrusta dessa med defibrillatorer så att räddningspersonalen kan utföra livräddande insatser.

Svarsbrevet har skrivits av sjukvårdspolitikerna Carina Tibbling och Eric Björklund. 1993 skrevs det första avtalet mellan Gagnefs kommun och Gagnefs Hälso- och sjukvårdsstyrelse.

Björklund och Tibbling skriver att det var det första prio 1-avtalet inom vårt landsting. Avtalet har sedan dess förnyats år från år.

Först på senare år har avtalet utsatts för prövning, dock utan ändring och enligt brevskrivarna finns det ingen anledning att tro att prio 1-verksamheten kommer att försvinna inför det stundande tioårsjubileet.

STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons