Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktuellt med hall i Sälen

Annons

En idrottshall i Sälen har länge stått på önskelistan, eftersom gamla gymnastiksalen vid skolan är ett dåligt och otidsenligt alternativ.

Frågan har fått ny aktualitet sedan diskussioner kommit i gång i Malung om att kommunen skulle bygga en idrottshall för att ersätta den nedbrunna gymnastiksalen vid Blomsterbäcken.

Samtidigt har projektet Mötesplats Malung med bland annat idrottshall i bostadsområdet Fällen presenterats. Bostadsbolaget Malungshem skulle genom mötesplatsen kunna minska sina outhyrda lägenheter som annars måste rivas.

I norra kommundelen tycker man att Sälen står först i tur om det ska byggas en idrottshall och det har också kommunpolitiker tidigare uttalat.

Nu har den lokala styrelsen i Sälens skola tagit eget initiativ till att utreda idrottshallsfrågan i Sälen. En projektgrupp har tillsatts med representanter för bland annat skolan, idrottslivet och näringen.

I gruppen ingår Maggie Ahlbin från styrelsen i Sälens skola, Marit Andersson som är rektor i skolan, Sven-Gunnar Liljebäck och Sven-Olof Qvicker från Sälens IF, Gun Back från Friskis och Svettis samt Mats Skålander och Stefan Andersson från turistnäringen i Sälenfjällen.

Projektgruppen ska bland annat se på tänkbara byggplatser, vem som ska bygga och vara huvudman för sporthallen, bygg- och driftkostnader, finansieringsmöjligheter och olika användningssätt.

Sälen har en positiv befolkningsutveckling och i år räknar man med att ett 30-tal barn kommer att födas i området. Unga familjer som jobbar i fjället bosätter sig i Sälen i ökad utsträckning, och detta ställer också krav på samhällsservice.

Dit räknar projektgruppen att en fullstor idrottshall hör och den behövs inte minst för skolans del, både vad gäller idrottsundervisningen och en stor samlingslokal.

Men en stor sporthall i Sälen kan också fylla en rad andra funktioner, till exempel: Idrottsrörelsen ges möjligheter att utvecklas, hallen kan utnyttjas vid större evenemang som Vasaloppet, mässor och konserter, den kan användas för träningsläger som förläggs till Sälen, den öppnar möjlighet för ny tävlingsverksamhet inomhus, och den kan brukas för friskvård för fjällnäringens anställda.

- Listan kan göras längre. Vi har redan märkt ett stort intresse för vårt arbete och många vill vara med och dra sitt strå till stacken för en idrottshall i Sälen, säger projektgruppens sammankallande Maggie Ahlbin.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons