Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivt verksamhetsår för nykterhetsfolket

Annons

Bland annat har man haft fem söndagsträffar, tre bussresor, öppet hus i sin lokal under Malungs Marknad liksom en utställning bara för att nämna några av arrangemangen.

Däremot har man inte haft någon direkt ungdomsverksamhet beroende på att man inte lyckats lösa ungdomsledarfrågan. Vid årsmötet beslutade man att det under mars-april ska anordnas söndagsträffar och under Malungs Marknad kommer man också att ha aktiviteter.

I IOGT-NTO-föreningens årsmöte ingick även årsmöten med lokalföreningen fors framtids stiftelse till Lars Lissmans minne och stiftelsen Malungsfors Godtemplares byggnadsförening.

Av verksamhetsberättelsen för stiftelsen Lars Lissmans minne framgår det att stiftelsen under året lämnade ett bidrag med två tusen kronor till föreningen Forsmålet och ett bidrag till en offentlig toalett i Östra Fors och vidare har tre stipendier delats ut till ungdomar från Malungsfors som studerar på annan ort på tusen kronor per stipendium.

Till julen delades det också ut blommor till 40 personer som är över 80 år i Östra och Västra Fors samt till elva personer som vårdas på sjukhus och äldreboende och som är från Malungsfors.

Från Stiftelsen Malungsfors Godtemplares byggnadsförening erhöll IOGT-NTO-föreningen ett bidrag till en söndagsträff i Malungsfors. Det framgår också av verksamhetsberättelsen att IOGT-NTO-gårdens yttre och inre underhållits och rustats upp för 75 000 kronor.

De noteras att föreningen under året noterat en förlust på 92 000 kronor och där har, förutom underhållet, också dyrare uppvärmningskostnader varit en av orsakerna till att ekonomin försämrats.

Följande val förrättades. Styrelserna för IOGT-NTO-föreningen och Övermalungs Godtemplares byggnadsförening består av Karin Ek-Lissbol, Henrik Gidlund, Gunnel Gustafsson, Åke Bäcke, Bengt Åslund och Hugo Gustafsson.

Karin Ek-Lissbol är ordförande i IOGT-NT-föreningen och Hugo Gustafsson i byggnadsföreningen. Kassör i bägge föreningarna är Gunnel Gustafsson och revisorer Lennart Matsson och Ingeborg Jansson.

I styrelsen för stiftelsen till Lars Lissmans minne ingår Gullan Nordström,ordförande, Bengt Åslund, Gunnel Lindberg, Spännar Anna Eriksson, kassör och Evy Johansson.

I styrelsen för stiftelsen Malungsfors Godtemplares byggnadsförening ingår samma personer som i stiftelsen Lars Lissmans minne, men här med Bengt Åslund som kassör. Revisorer i bägge stiftelserna är Hugo Lissman och Ingrid Gudru.

Mer läsning

Annons