Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiviteter fyller lovet

Annons

På måndag inleds sportlovsveckan i Ludvika och programmet är som vanligt välfyllt. Där finns sportlovsfotbollen. Där finns skidåkning i Säfsen och Fjällberget. Och där finns en hel del mer.

Sportlovet bör av namnet att döma vara sportens lov, med det är inte hela sanningen.

Alla skollediga barn och ungdomar kan inte gilla samma saker. Därför finns det aktiviteter både utomhus och inomhus. Och det finns även sådana som inte är sport.

Det har inte varit några problem för kultur- och fritidsförvaltningen att fylla årets program. Men Yvonne Wallin, vikarierande ungdomssamordnare, anser inte att schemat är fullt.

- Jag skulle gärna ha in ännu fler aktiviteter. Men det ska nog finnas något för alla bland det vi har.

Men vissa aktiviteter är populärare än andra. En planerad bussresa till Stockholm fylldes på nolltid och ytterligare en buss fick tas in.

Det finns flera nyheter i årets program, till exempel geologi och motorsegelflygning. Men en långkörare är sportlovsfotbollen som även i år lockar deltagare. På pojksidan finns 40 lag och bland flickorna ett 20-tal. Dessutom tillkommer en turnering i Grängesberg med tolv anmälda lag från de lokala skolorna.

Inomhus eller utomhus. Sport eller fritid. Årets sportlovsprogram innehåller mycket. Det enda som saknas är tid att göra allt.

MAGNUS ÖSTLUND

Mer läsning

Annons