Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiverar till globalt arbete

Annons

Engagemanget finns ute i bygderna. Det gäller bara att kanalisera det.

Med den övertygelsen ordnade representanter från Sveriges FN-förbund ett möte på Garsås café för att pejla intresset för en FN-förening i Siljanområdet.

- Intresset måste rimligen finnas, säger Carin Palmcrantz, ordförande i Dalarnas FN-distrikt. Irakkrisen klargjorde det. Men man får inte ha för stora ambitioner i början.

Syftet med FN-föreningen är att aktivera människor till internationellt samarbete, samt sprida kännedom om Förenta Nationerna. Skolungdomar är en het målgrupp för värvningsförsök till föreningen.

- Ungdomar är mer engagerade än vuxna, säger Carin Palmcrantz. Man diskuterar mycket i skolan och blickar ut i världen. Många söker efter kanaler att ge uttryck för sitt engagemang. Och kan man hitta mer kreativa former än att kasta gatsten så är det ju bra.

Sonja Gardefjord från Stockholms FN-distrikt gav lite bakgrundsinformation och berättade om Stockholmsföreningens verksamhet. Carin Palmcranz kastade ut frågan om det skulle vara möjligt att bilda en förening, och så var diskussionen igång.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons