Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiv sommar på hembygdsgården

Annons

Rollspel med teater och musik som ska föra oss 150 år tillbaka i tiden arrangeras och en ansiktslyftning har också skett vid hembygdsgården då man satt upp en ny gärdsgård där ett drygt tiotal intresserade Malungsbor har medverkat under ledning av läromästaren Torsten Hagberg. Allt det här drivs som ett EU-projekt där Malungs Hembygdsförening och Vuxenskolan i Malung är ansvariga.

Torsten Hagberg som håller i kursen där man sätter upp gärdsgård på det gamla sättet berättar att man räknar med att ha sju kvällar som man ska arbeta med det här.

- Det har varit ett intressant arbete och de drygt tiotalet personer som varit med har också visar ett stort intresse för att bygga gärdsgårdar säger Torsten Hagberg som tror att det här kommer att bli en fin ansiktslyftning för Malungs hembygdsgård.

När det gäller rollspelen som ska spelas upp till sommaren har man hållit på att öva och förbereda sig under hela vintern och det börjar nu klarna. Det har varit ett omfattande arbete och upp mot fyrtio personer har varit engagerade i det här arbetet som letts av bl.a Torbjörn Korssell och Anette Hedman.

- Hela det här projektet på Malungs hembygdsgård drivs annars som ett EU-projekt med bland annat Vuxenskolan och det ska inte kosta Hembygdsföreningen några pengar säger Inga Lill Karlsson vid Vuxenskolan i Malung.

Under midsommarveckan i Malung kommer det att vara rollspel under fyra dagar och under juli månad har man också planerat in tre torsdagskväller där rollspel ska pågå fram till långt in på natten. Då kommer det att handla om musik men även teater.

- De som är aktörer kommer också att vara tidsenligt klädda och de är förflyttade till mitten av 1800-talet.

- Det här är ett nytt grepp vi tar för att få mer aktiviteter vid hembygdsgården och jag är övertygad om att det kommer att bli någonting riktigt bra med tanke på hur många som har engagerat sig i förberedelserna säger Inga Lill Karlsson.

Det finns också planer på att man under sommaren ska ordna ett par mindre inhängnader där man kan ha höns och getter. Detta inte mnst för att också locka barnfamiljer till hembygdsgården.

Med andra ord: Det kommer att sjuda av liv och aktiviteter vid Malungs hembygdsgård till sommaren.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons