Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äkta schlager-kärlek

Annons

"Jag har en efterlysning på en grabb, han var här i går kväll, jag blev kär i går kväääll". Tävlingen inleddes med schlagerpoesi från 80-talet.

Förskollärarna Linda Haglund, Anna Fagerås och Christine Fredriksson sjöng Chattanogas Hallå hela pressen med tupperat hårsvall och de riktigt rätta kläderna. Det var midjekort smokingkavaj med tillhörande cerise fluga och matchande knälånga glitterkjolar. Ljuvligt.

"Som en ängel flög förbi som himmelen så fri" sjöng Anna Hellström, som till vardags går på musikallinjen i Sandviken. Och med Jill Johnssons ballad Kärleken är förflyttade hon raskt publiken till 90-talets schlagerscen.

"Det måste va kärlek, det måste va kärlek, ja eventuellt."

Det är kärlek för Anders, Petter och Ellinor Nissens. De radade upp hela julens glöggflaskor för att ge ljud åt Arja Saijonmaas Högt över havet. Anders och Ellinor fick liv i flaskorna och kompade Petter som med äktfinsk brytning och med sann kärleksdesperation i rösten sjöng om mystiska signaler, SOS och telepati.

John Sund, scenvan präst ifrån Grycksbo, tog med stark och varm röst sig an Tommy Körbergs krävande Stad i ljus. Crescendot på slutet - "ge mig liv där allting föds på nytt" - tände publiken och det stora jublet var ett faktum.

Med ilsket svartmålade streck till ögonbryn äntrade en syndigt svartklädd Anna Björklund scenen och lyckades övertyga alla om att hon verkligen var Avundssjuk. Lika vasst och spänt som Nanne Grönwall ylade hon fram "jag vill ha, jag vill ha, jag vill också ha".

Matilda Rylander, 7 år, sjöng Charlotte Nilssons "finns i mina drömmar, tusen och en natt, väcker mina känslor...." Och visst väckte hon publikens allra varmaste känslor med sin glittrande närvaro och hjärtliga koreografi.

Juryn som bestod av mediefolk, dans- och musikkunniga hade verkligen ingen lätt uppgift.

Men de tre som valet slutligen föll på var Anna Björklund med Avundssjuk, Anders, Petter och Ellinor Nissens med Högt över havet och Anna Hellström med Kärleken är.

- Skit coolt, tyckte Arja Saijonmaa-tolkarna om segern:

- Kul, då får jag ju kanske träffa Bert, var Anna Hellströms segerkommentar.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons