Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akrobatik med snöskoter på gräs

Annons

Den här helgen är det en stor motorfest på flygfältet då Dala-cupen i dragracing med snöskoter körs. I dag, lördag, väntas Big jump show locka mycket folk. Martin Ingvarsson från Malung ska hoppa med snöskoter och Fredrik Sixtensson från Järna med motorcykel.

60 snöskoterförare är anmälda till helgens tävlingar, ett 20-tal färre än förra året. Det här är elfte gången som Dala-Järna snöskoterklubb arrangerar tävlingen.

- Vi är enda klubben i Sverige som lyckats hålla liv i en grästävling under så många år, förklarar Lars-Åke Larsson som framhåller att det är tack vare välviljan från sponsorerna och att så många funktionärer ställer upp och hjälper till som arrangemanget kan genomföras år efter år.

En av de 60 deltagarna som tävlar är Per Söderblom, 38-åring från trakten av Vasa i Finland. Han har varit i Järna förr.

- 1999 vann jag hela cupen i klassen Improved stock 800, berättar han.

I Finland körs inga snöskotertävlingar på gräs. Förra året var Per mekaniker men nu ställer han upp och tävlar igen. Första starten i fredags förmiddag missade han dock. Då höll han fortfarande på och skruvade med snöskotern.

- Tre kolvar förstördes vid tester i fredags, berättade han.

Per fick i gång skotern och körde till sig en åttondeplacering i fredags men han har större förhoppningar inför tävlingarna i dag, lördag.

Från Dala-Järna deltar åtta förare i tävlingarna, Mikael Fridlund, Per-Erik Pollack, Anders Ahlén, Daniel Sixtensson, Fredrik Eriksson, Julle Hjalmarsson, Johan Gustavsson och Lars Lundkvist. Johan blev tvåa i junior SM i vintras.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons