Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkes gåvor går till barnen

Annons

För två år sedan blev Karnes Åkes dotter Marie engagerad i barnhemmet Karula i Estland. Hon kom dit i samband med Naturbruksgymnasiets projekt att anlägga en köksträdgård vid barnhemmet, som bland annat tar emot föräldralösa och handikapp-ade barn. Kontakten ledde till flera möten - och har de senaste åren utvecklats till ett stort personligt engagemang.

- När ett av de handikappade barnen var i Vikarbyn på semester hos dottern tog jag starkt intryck av dessa barns situation. Jag tänkte att nu när jag fyller år har jag möjligheten att göra något för barnen, säger han.

Under de senaste veckorna har Karnes Åke kontaktat sina vänner om stöd för barnhemsprojektet. Musikervännerna ställer upp med sina kvaliteter, kompisar med företag skänker mat, förtäring och priser till utlottning. Resultatet har blivit ett musikcafé i Vikarby bystuga på fredag den 7 mars.

- Jag tar inträde, som går direkt till barnhemsbarnen. Det kan bli mycket pengar, säger han.

Åke hoppas på många deltagare.

- Redan nu har faktiskt 130 personer sagt att de kommer. Jag hoppas att bystugan räcker till, men finns det hjärterum finns det stjärterum, säger han.

Åke är tacksam över det starka stöd han fått under planeringen av 65-årsfirandet.

- Bemötandet har varit enastående positivt. Men det är ju så att de - liksom jag - tycker att ändamålet är bra. Samtidigt är det också en social grej för byn och hela Siljansbygden, säger han.

På fredag står Karnes Åke beredd i dörren till Vikarby bystuga.

- Kom ihåg - inga presenter. Tänk istället på barnhemsbarnen, säger Karnes Åke.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons