Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerströms stärker sin position och startar eget bolag i USA

Annons

Åkerströms startar ett eget bolag i USA. Syftet är att stärka bolagets position på den nordamerikanska marknaden. Bolaget - Akerstroms Trux, Inc - kommer att ansvara för att bygga upp försäljningen av trådlösa truckdatorer för lager- och produktionsmiljöer i Nordamerika.

I höstas fick Åkerströms den största ordern i företagets 85-åriga historia när Ford Motor Company bestämde sig för att datorutrusta truckarna vid sina sammanlagt 17 produktionsanläggningar i USA.

- Det finns en stor potentiell marknad i USA och Kanada. Det är väldigt viktigt att närvara lokalt på denna stora marknad där vi ser ett ökande behov av att effektivisera logistikflödena. Att hjälpa och ge support åt våra partners är en förutsättning för att nå framgång. Ford är naturligtvis en mycket viktig referens för vårt fortsatta arbete på det området, säger Åkerströms koncernchef Mikael Andersson.

Anders Hallersjö har utsetts till vd för Akerstroms Trux, Inc. Han kommer närmast från Exportrådet i USA, där han de senaste fyra åren varit konsultchef och hjälpt ett hundratals svenska bolag att etablera sig. Dessförinnan arbetade han i 20 år med affärsverksamhet mellan Sverige och USA. Under ungefär halva den tiden jobbade han med verksamhet i it-branschen. Hallersjö har även jobbat som managementkonsult, främst inom fordonsindustrin, och med att effektivisera logistikflöden.

- Det finns en enorm tillväxtpotential för Åkerströms i Nordamerika och marknaden är ganska fragmenterad, säger han.

Mer läsning

Annons