Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke Synnerström har avlidit

Annons

Förre postmästaren Åke Synnerström, Ingelsgatan 16 B i Borlänge, har avlidit i en ålder av 90 år. Han var född i Väddö i norra Uppland och uppväxt i Alfta och Norrdala i Hälsingland.

Åke Synnerström var efter studentexamen inriktad på universitetsstudier i klassiska språk och på en framtid som språklärare. Men det var dåliga tider för akademiker i början av 1930-talet.

Åke Synnerström hade börjat läsa latin vid Uppsala universitet då istället för fortsatt akademisk utbildning valde en betald chefsutbildning hos Postverket. Under utbildningen var en av elevernas uppgifter att plugga in landets postanstalter. De skulle kunna 3 800 postanstalter och var de låg.

Åke Synnerström var postmästare i 30 år, hälften av denna tid, åren 1964 till 1979, i Borlänge.

Inför sin 90-årsdag i februari berättade Åke Synnerström att han aldrig haft anledning att ångra att det blev Posten han sökte sig till.

Särskilt nöjd var förre postmästaren i Borlänge med det goda kamratskapet och de fina vänner han fått genom sitt arbete på Posten.

Litteratur var Åke Synnerströms stora intresse genom åren. Främst var det poesi som engagerade. Hans kärlek till poesin var stark och Åke delade gärna med sig av sina kunskaper om såväl äldre som modern poesi.

Vad fysiska aktiviteter beträffar gjorde Åke Synnerström ingen hemlighet av att han aldrig varit intresserad av renodlad idrott. Däremot uppskattade Åke och hustrun Solveig promenader och cykling. Motionsformer de gärna ägnade sig åt. Solveig gick bort 1997.

I föreningssammanhang var Åke Synnerström mångårig medlem i Röda korset och Rädda Barnen. I Sveriges Pensionärsförbund blev Åke medlem 1997 och tillhörde SPF Borlänge.

Åke Synnerström sörjes närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Annons