Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AK 5:or från Trängslet funna

Annons

Polisen är mycket förtegen beträffande var vapenfyndet gjorts. Man medger att det är inom Mora kommuns gränser och att de hittats av en privatperson som lämnat dem till eller kontaktat polisen. De två AK 5:orna har hittats under sommaren.

Det var tidigt på morgonen söndagen den 26 mars år 2000 som två maskerade män stormade in i vaktlokalen vid skjutfältet i Älvdalen och under pistolhot tilltvingade sig tre skarpladdade automatkarbiner.

Sedermera greps en 21-åring från Hässleholm och en 23-åring från Mora misstänkta för dådet. Även den 21-åriga vakten som tjänstgjorde vid kupptillfället greps, misstänkt för att ha varit delaktig i kuppen.

21-åringen från Skåne erkände delaktighet i rånet, men vägrade nämna någon tredje person. Vakten erkände även han delaktighet.

23-åringen från Mora nekade till all inblandning och blev sedermera friad.

Det var den 21-åriga rånaren från Skåne som enligt egna uppgifter gömde de stulna vapnen efter en skogsbilväg mellan Mora och Älvdalen. Vapnen skulle enligt honom ha varit inlindade i en skyddsväst när de gömdes.

21-åringen sa sig vara säker på var han gömde vapnen, men trots att han vallades på platsen vid två fällen kunde inga vapen påträffas.

En källa till tidningen säger att de två nu påträffade AK 5:orna funnits i en del av Mora kommun som rent geografiskt inte alls stämmer med den plats 21-åringen pekade ut.

- Den uppgiften har vi inga kommentarer till, säger Hans Nylund, utredningsansvarig vid Morapolisen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons