Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aino på hemmaplan

Annons

- Det var fantastiskt roligt att så många kom. Man vet aldrig hur man ska bli mottagen i sin egen hembygd, men det som skedde den här gången var betydligt större än jag hade tänkt mig, säger en glad och rörd Aino Trosell.

- Det var många gamla kamrater och även andra bekanta som kom. En av många var min småskollärarinna Gullan Nordström som var lärare då jag gick i skola i Hole bönhus. Det var kul att hon dök upp, säger hon.

Aino Trosell är mycket glad över den fina kritik som hennes senaste deckare fått i olika medier.

- Man vet aldrig hur en bok tas emot. Men det verkar som att man gillar min senaste deckare, säger Aino Trosell, som också noterade att det var många som köpte flera böcker.

- Det som gör att man blir glad är när folk kommer fram och säger att man måste ha den här boken eftersom man har läst alla mina tidigare, säger hon.

Aino Trosell skrev sin första bok redan 1978 och har sedan dess i och med Tvångströjan kommit ut med 17 böcker.

Och det kommer säkert att bli fler i framtiden.

- Visst har jag många ideér men jag lovar ingenting. Det är möjligt att det blir fler böcker, säger Aino Trosell, som i dag verkligen trivs med tillvaron efter det mottagande hon fått i sin egen hembygd.

- Vi har aldrigt haft så många kunder då en författare signerat en bok som under de två timmar Aino var här i bokhandeln. Det var nästan dubbelt så många som förra gången och det har överstigit våra förväntningar. Det visar att Aino Trosell är en mycket populär författare också i sin egen hembygd, säger bokhandlare Gunnar Gustafsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons