Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ahlgren ny kommunalrådskandidat

Annons

Som första parti i Gagnefs kommun presenterade centerpartiet på torsdagen några av sina huvudfrågor inför höstens val. Partiet byter ut också ut sitt toppnamn på valsedeln. Anders Ahlgren är partiets nya kandidat till posten som kommunalråd.

Efter 17 år som ledande centerpolitiker i Gagnefs kommun meddelar kommunalrådet Jaak Kerstell att han inte kandiderar till kommunalrådsposten.

Centerpartiet för nu istället fram Anders Ahlgren som ny kandidat till posten som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Ahlgren har ett långt förflutet inom näringslivet som chef och egen företagare och har under en period varit ledamot i kommunstyrelsen. Han ser både skillnader och likheter i sättet att arbeta inom näringslivet jämfört med politiken.

- Arbetssättet skiljer sig i att det demokratiska inflytandet är större inom politiken, men det krävs sådant inflytande även i ett företag, säger

Anders Ahlgren.

- Jag tror att ledningen inom företagsvärlden är mycket tydligare, det hoppas jag att jag kan ta med mig i det politiska arbetet.

Kommunen uppnår i år ett nollresultat, även om ekonomin är hårt ansträngd och vissa av kommunens nämnder dras med underskott.

Centerpartiets mål är att utveckla kommunens verksamhet samtidigt som ekonomin fortsätter att vara i balans.

Man presenterade ingen konkret plan för hur problemen inom utbildning och barnomsorg skall lösas.

Den slutgiltiga valplattformen väntar partiet med, någon gång under andra halvan av augusti kommer denna att presenteras.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons