Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åh, säcken fest

Annons

Traditionen med säckvandringen Högbergsskolan-Ludvikaforsen hålls vid liv även 2003. Fast visst har den genomgått en viss förändring genom åren. Alltså gömmer inte abiturienterna (puh!) sina näpna nyllen inne i säckarna längre.

Det är glada och gapiga anleten som möter en, skrikande sina hemrimmade djupsinnigheter blandade med nutidens studentsång, en ödmjukhetens Höga visa med texten "Fy f-n va vi ä bra, fy f-n va vi ä bra..."

En annan nyhet noterades i det faktum att ursprungsidén med att gå sammanbundna med ett rep, och den ena foten i rännstenen, har tydligen också kommit bort nånstans under gångens gång. Nu hasar man sig fram på trottoaren och ut ur butiken "tittar bonden med undran och med skräck", noterade en hjälpligt kontrollerad sprallighet.

Dessbättre kunde man notera att det publika ojandet och fyandet över ungdomens förfall tagit tidigt sommarlov den här gången. Festyran var inte värre än vilken fredagskväll som helst. Möjligen med den skillnaden att man hade stadens samlade centrala promillehalt samlad på en (mobil) plats och modeplagget för dagen tycktes vara inköpt i en säcken-hand-butik.

Så långt vi var med sågs inte heller någon blivande vitmössa vara på väg att säcka (oj!) ihop.

Ett extrainslag fick evenemanget den här gången i form av en livs levande näck, som satt praktiskt taget det, ute i forsen. Möjligen var han engagerad. Han såg dock inte alltför engagerad ut och något dykande efter de traditionellt offrade enkronorna, med de blivande studenternas årtal på, kunde vi inte beslå honom med.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons