Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agneta kommunens nya informatör

Annons

Att utveckla och förbättra kommunens hemsida är den första större uppgiften Agneta Widert har att ta sig an som kommunens nya informatör.

Agneta Widert är sedan tidigare känd för Hedemoraborna. Redan 1984 började hon som kanslist på biblioteket, läste till bibliotekarie på distans för att sedan arbeta som bland annat barnbibliotekarie och dataansvarig.

Nu har hon tagit ytterligare ett steg. Från och med den första februari är hon kommunens informatör på heltid.

- Jag tyckte att det verkade vara en rolig tjänst, säger Agneta Widert.

- Jag har jobbat mycket med information på biblioteket och det kändes roligt att få fortsätta med det.

Agneta har tidigare jobbat med bibliotekets hemsida, att ta sig an kommunens blir nu hennes primära arbete. Den ska bli mer tillgänglig och i framtiden ska kommunens åtta förvaltningar, med bistånd av Agneta, själva kunna uppdatera sin information för att den alltid ska vara aktuell.

För tillfället görs bara akuta uppdateringar på kommunens nuvarande hemsida.

- Vi räknar med att den nya sidan ska vara klar i mars, säger Agneta.

Hemsidan vänder sig inte bara till kommuninvånarna, även andra ska kunna få den information om Hedemora som de söker. Det ska bland annat finnas länkar till en del hemsidor utanför kommunens ansvarsområde.

Agneta Widert kommer också att arbeta med informationen in mot organisationen, ett intranät, ett informationssystem för de kommunanställda.

Hon är, tillsammans med informationsanordnare Jan Bobäck, också delaktig i planeringen av det nya medborgarkontor som under året ska inrättas i Tjädernhuset. Det är också där hon sedan kommer att ha sitt kontor och finnas för att svara på våra frågor.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons