Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agitation(s)taktik

Annons

Svar till Ingemar Nyrede, 28/4:

När det inte finns något att angripa i folkpartiets välfärdspolitik, så vill Nyrede göra oss ansvariga för andra partiers förslag och idéer.

Det är lika befängt som om vi skulle ställa socialdemokraterna till ansvar för vänsterns och miljöpartiets politiska förslag.

Om argumenten tryter så höj rösten, var ett gammalt råd till socialdemokratiska valtalare. Skyll allt galet på folkpartiet och strunta i vad de säger, tycks vara en ny slogan.

Nyrede vet mycket väl att vi tar avstånd från alla de förslag han räknar upp. Folkpartiet vill behålla de nuvarande ersättningsnivåerna i de sociala försäkringssystemen. Däremot vill vi skärpa kontrollen så att missbruk (bedrägerier) försvåras. Folkpartiet vill ge mera resurser till äldreomsorgen för att möta den kommande efterfrågan.

Folkpartiet vill i dagsläget inte sänka några inkomstskatter, men vi vill inte höja några heller. En höjning av kommunalskatten, som socialdemokraterna tycks vilja, skulle vara ett dråpslag mot låginkomsttagarna.

Däremot vill vi sänka de speciella skatterna på bensin och övrig energi. Skatter som drabbat glesbygden hårt. Folkpartiet vill behålla kärnkraften i stället för att importera el från miljöförstörande kraftverk i Danmark.

Folkpartiet vill satsa på utvecklandet av alternativa energikällor.

Folkpartiet vill driva en aktivare näringslivspolitik för att höja sysselsättningen och därigenom rädda välfärden.

En samvetsfråga till Nyrede. Finns det något i denna politik han ogillar och i så fall vad?

Ett starkt socialliberalt parti är den bästa garanten för den framtida välfärden!

ROLF HÖGBERG, (FP), LUDVIKA

Mer läsning

Annons