Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggletning populärt bland de unga

Annons

Trivsamt värre var det i Disponentparken i Grängesberg under påskdagarna. Inte minst för de yngsta som fick vara med och uppleva en gammal tradition, nämligen att leta ägg.

- Vi har väl haft äggletning för barnen under några år nu. Tidigare så var vi ute i det fria men väder och vind kan ställa till det så vi tog det säkra före det osäkra och gömde äggen inomhus, berättade Agneta Frejd.

Husmor Kerstin Lindberg hade på ett finurligt sätt placerat ut 62 ägg i ett enda rum. Det fanns ägg både högt och lågt men barnen var vaksamma.

- Vi hittade alla äggen, jublade 10-åringarna Gabriella Wedin och Lina Burman, Grängesberg.

- Men vi fick räkna många gånger för att det skulle bli rätt, inflikade Lina.

För sin bedrift fick duon fritt fram att välja i prishyllan. Lina tog ett konstverk i gips medan Gabriella valde ett handgjort kulspel i trä.

- Även om barnen inte lyckas att hitta alla äggen så får alla som är med välja ett pris. Man måste vara snäll i påskatider, skrattar Kerstin.

Det underbara påskvädret lockade en hel del kaffetörstande besökare till parken. Även om det återstår en och annan vecka till den riktiga vårvärmen så märks det redan nu att våren har kommit till den rogivande och vackra anläggningen.

Inte minst har fågelsången tagit fart i de ännu så länge glesa trädkronorna. Hönsen och tuppen går och sprätter i de torra höstlöven och ankorna kvackar i dammen.

- Vi kommer att ha öppet på söndagar under april men från och med 1 maj har vi öppet alla dagar.

- Säsongens stora öppningsfest sker den 6 juni med sång och musik av alla de slag, berättade Kerstin Lindberg.

Då lovar Agneta Frejd och hennes medhjälpare och Disponentparken ska stå i sin fulla skrud för alla besökare.

Vi tvekar inte en sekund på att så inte blir fallet!

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons