Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggkastning polisanmäld

Annons

Det är en mångårig tradition att avgångseleverna på Lugnetgymnasiet och Haraldsbogymnasiet hittar på bus på varandras skolor. Något år planterades blommor som när de växte upp bildade klassnamnet S3. Men fler gånger har det dessvärre lett till allvarlig skadegörelse. Ett år tog sig till exempel elever in på Lugnet och förstörde dyrbara plantor, och förra året sprejades en vägg ner på Haraldsbo dagen innan examen:

- Det fanns inte en chans att vi skulle hinna sanera utan vi fick lov att hänga för ett jättestor svensk flagga, berättar Peter Berglund.

Redan häromveckan fick Haraldsbogymnasiet besök av Lugnetelever. Maskerade ungdomar kastade vattenballonger på skolan, men en av ballongkastarna råkade tappa sin mask och kunde då identifieras som en Lugnetelev.

Innan man städade upp efter upptåget togs bilder och en räkning för städkostnaderna skickades till Lugnet.

I går vid lunchtid var det dags igen. Mellan 10 och 20 maskerade ungdomar dök upp på Haraldsbogymnasiet. De kastade ägg, sill och tomater på byggnaden utanför kafeterian och in i kafeterian. Bland annat hamnade ägg- och sillsörjan på de soffor som eleverna inhandlat för pengar som de själva tjänat ihop till.

- Det är väl en inte alltför djärv gissning att det är Lugnetelever som ligger bakom det här också.

Bilder på förödelsen togs också denna gång och händelsen har nu polisanmälts som skadegörelse.

- Practical jokes är roligt, men det här har gått för långt och slagit över i skadegörelse, säger Peter Berglund.

Han har skickat ut mejl till all sin personal med information om det inträffade och uppmanar dem att vädja till eleverna att inte göra något tillbaka så att händelseutvecklingen trappas upp.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons