Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren lovar uppsnyggad fasad om en dryg månad

Annons

Utåt sett har inga framsteg kunnat urskiljas på Wing-Wa-husets fasad, sedan paret Bo Johansson och Jenny Lundberg köpte fastigheten för en krona i mars i år.

- Det har stått hyfsat still. Folk har semester och sådant, vilket försvårar det hela. Vi har dessutom fått invänta bygglov och annat. Det mesta, som har hänt har varit invändigt, säger Bo Johansson.

När de varit på platsen och arbetat, har arbetet dessutom försinkats av alla människor, som kommit för att kika och prata om sina minnen från Wing-Wa-tiden.

- Vi hade också en egen semester inplanerad, i början av sommaren, som vi inte ville flytta på, säger Johansson.

Paret pratade med kommunen om vilken tid de kunde få på sig för att färdigställa åtminstone fasaden, som är vad alla förbipasserande ser på platsen.

- Inget närmare datum nämndes. "Sommar är sommar, och därefter kommer hösten, försök få det klart innan hösten" blev svaret till ägarna.

För närvarande finns varken vatten, el eller värme till lokalerna.

Det största problemet har rört sig om den mängd vatten och fukt, som tränger in i huset. Främst från taket, där avrinningen inte fungerat sedan branden. Taket är platt, och de sönderfrusna och lövfyllda avloppsrören har gjort att den enda vägen ned för vattnet gått igenom taket. I hissrummet ligger två decimeter vatten, exempelvis.

- Vi har fått bort vattnet från taket, och det rinner nu ner i rören som det ska. Men från rören rinner det fortfarande inte riktigt som det ska, säger Johansson.

En märkbar skillnad på fasaden kommer enligt Johansson bli om 30-45 dagar. Det totala färdigställandet av huset ligger däremot ett par år framåt i tiden. Paret har flera planer på bordet gällande vilken verksamhet, som ska bedrivas i fastigheten. De avböjer i dagsläget alla intressenter som önskar hyra utrymme i huset.

- Det känns lite fel att göra klart med uthyrningen i dagsläget. Det väntar vi med tills det finns färdiga lokaler där, snarare än att hyra ut en grotta, som det liknar nu, säger Johansson.

Olika firmor kommer att vara inblandade i upprustningen. En rör och VVS-firma är för närvarande där och ser över vad som behöver göras från deras sida vid fastigheten.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons