Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afghansk bomb tog 15 liv

Annons

En explosion utanför ett amerikanskt säkerhetsföretags lokaler i den afghanska sydprovinsen Kandahar tog 15 människors liv på lördagen, rapporterade vittnen och polisen.

Explosionen inträffade nära en väg i utkanten av provinshuvudstaden Kandahar. Några vittnen sade att det kan ha handlat om en självmordsbombare som angrep säkerhetsföretaget USPI.

En Reutersreporter som besökte bårhuset sade att det bland dödsoffren fanns fem poliser, tre kvinnor och ett barn. 18 människor ska ha skadats i explosionen.

I Afghanistans huvudstad Kabul uppgavs en tysk kvinna ha rövats bort på lördagen. Hon ska ha kommit gående på en gata i sydvästra Kabul, i ett område där många hjälporganisationer har sina kontor, när hon tvingades in i en bil och fördes bort.

Enligt nyhetsbyrån AFP arbetade kvinnan för den kristna hjälporganisationen Ora International.

Flera utlänningar har rövats bort i Kabul de senaste åren men frigivits oskadda, sannolikt efter det att en lösesumma har betalats ut. I allmänhet är kidnapparna vanliga brottslingar utan politiska eller religiösa motiv.

I Kandaharprovinsen har fyra afghanska ingenjörer rövats bort. Lokala åldermän har lovat att se till att männen blir fria, säger polisen.

TT

Mer läsning

Annons