Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Affärerna har gått bra"

Annons

UF-företagare från hela Dalarna visade upp sina produkter/tjänster som de marknadsfört under året. På mässan utsåg man även bästa UF-företag i Dalarna, samt tävlingar om vilka som får åka och representera vårt landskap vid den nationella mässan i Stockholm senare i vår. FK:s Ung var och besökte utställningen och kikade på de idéer som fanns, här är en smakprov av allt som ställdes ut.

Hamata UF: Sebastian och Mathias har en stor passion för metallringar, då de med stor fantasi och tålamod under året har tillverkat diverse saker; ringbrynjor, smycken med mera.

- Det finns egentligen inga begränsningar, vill man ha ett överkast eller något annat kan vi fixa det, berättar de.

UF-kääz: Alla som har haft ögonen öppna under vårkanten harsäkert lagt märke till att var och varannan går runt med tygpåsar och det är just det som UF-kääz har som koncept.

Tjejerna har under året tagit upp beställningar på önskade motiv och har därefter målat motivet på tygpåsen.

- Det har varit roligt och affärerna har gått betydligt bättre än vi hade väntat oss, folk vill ju ha tygkassar nuförtiden, meddelar UF-kääz.

Visit: Visit består av fyra grabbar från teknikprogrammet i Falun.

- Vi erbjuder visualiseringar av blivande byggnader till privata personer och företag, berättar de visar olika uppbyggda ritningar på sin dator, bland annat på Haraldsboskolan.

- Nog krävs det en viss datakunskap, berättar de.

Visit är ett av de UF-företag som blivit utvalda att representera Dalarna i riksfinalen i Stockholm.

ERIKA SUNDQVIST

Mer läsning

Annons