Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affär som kan ge jobb

Annons

- Vi har vissa planer på att utöka verksamheten om allt går i lås. I dagens läge är vi sex personer som jobbar i företaget och vi är trångbodda i våra nuvarande lokaler. Det kan bli en utökning ganska snart med tre anställda om alla bitar faller på plats, säger Rauld Säfström som är ägare till Västerdalarnas mekaniska industri.

I dag har VMI en verkstadsfastighet på cirka 500 kvadratmeter. I Samhallverkstaden blir det sex gånger så stora ytor att husera på, eller 3 000 kvadratmeter.

Det finns således gott om svängrum för att utveckla verksamheten och expandera för VMI i den nya verkstaden, dit man räknar med att flytta i nästa månad.

Västerdalarnas mekaniska industri är till 90 procent underleverantör till andra industrier och har ett 30-tal olika kunder.

- En mindre del av produktionen är egna produkter, bland annat en del utrustning till fiskebåtar, berättar Säfström.

Henry Eriksson vid Samhall uppger att det funnits flera intressenter till verkstadslokalen i Malung.

Bland intressenterna fanns Malungs kommun, som en gång i tiden byggde fabrikslokalen som "skyddad verkstad" och sedan överlät fastigheten till Samhall.

- Men kommunen ville inte betala nog mycket. Vi sålde fastigheten i en öppen budgivning och den som betalade bäst fick köpa, säger Henry Eriksson vid Samhall i Göteborg.

I Malung har Samhall helt avvecklat sin mekaniska verkstad där man bland annat tillverkat trådburar.

Produktionen har flyttats från orten och den verksamhet som Samhall driver i Malung i dag omfattar enbart service- och städverksamhet. För den verksamheten hyr Samhall lokal av kommunen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons