Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adjö, Brage - hoppas inte på något mirakel

Annons

Om vi tittar närmare på Brages utgångsläge inför slutomgången på lördag, så förstår ni att ordet mirakel inte är för stort att använda sig av i sammanhanget.

Det räcker att pånyttfödda Enköping bortaslår tabelljumbon Friska Viljor på lördag, för att Brages tid i Superettan ska ha nått sitt slut.

Eller att ett motiverat Boden redan slår klara Falkenberg på bortaplan.

Det luktar spel i division 2 - och derbyn mot Falu BS och Slätta - lång väg för Brage.

Jag tror inte ni läsare är av annan mening.

Dessutom måste Brage bortaslå Öster för att en chans till nytt kontrakt ska finnas, men efter vad jag såg i spelväg på Domnarvsvallen den här mörka oktobersöndagen, känns inte heller det särskilt sannolikt.

Tyvärr...

qqq

Att det skulle bli en tung dag för Brage märktes direkt, och då tänker jag inte bara på att Jimmy Rajala satt på läktaren avstängd.

Nervositeten och spändheten låg som ett tungt ok över Bragespelarna, som helt klart var tagna av stundens allvar.

Och inte blev det bättre av att Fredrik Jansson svarade för en av sina sämsta insatser, sedan han anslöt till Brage.

Jag tänker givetvis på den straff som Fredrik helt i onödan orsakade efter bara sex minuters spel.

Snabbt ledningsmål för Falkenberg som gick in för att spela till sig den poäng som behövdes för att säkra kontraktet, och formade laget därefter. Sex-sju man i försvaret var en vanlig syn, vilket gjorde det tufft för Bragespelarna.

Och kunnandet att tränga i genom denna försvarsmur fanns inte.

Brages offensiva kapacitet var rent usel, vilket också visar sig av att både Brages mål och största farligheter därutöver hade sin uppkomst i fasta situationer.

I anfallsväg i övrigt hade Brage oerhört svårt med att få mycket folk med sig upp. Den främre linjen var alldeles för tunn, och då hjälper det inte att hemmalaget totalt sett hade ett visst spelövertag.

Och att byta ut Mats Theander mot försvarsspelaren Johan Persson, efter en kvart i den andra halvleken, var i alla fall ett drag som inte föll mig i smaken.

Schack och matt...

qqq

Att det kan vara nervöst och spänt när så mycket står på spel kan jag förstå.

Men det går alltid att lösa upp svåra knutar.

Men avsaknaden av spelare som kan kliva fram och visa takten när det som bäst behövs, är påtaglig i årets Brageupplaga.

Vinnarskallar och ett mer jävla anamma över hela linjen saknades med all tydlighet mot Falkenberg i går, och har säkert gjort så även tidigare.

Sedan konstaterar jag också att det aldrig kom något lyft, efter att tränare Ljung hoppade av.

I stället kan det vara så att Ljung och sportchefen Bosse Perssons avhopp satte djupare spår i verksamheten än vad många tror - och anat.

Jag säger inte att det är så, men turbulens i en klubb där spelarna spelar med kniven på strupen i varje match kan aldrig vara bra.

qqq

Slutligen: Blir det så att Brage tvingas börja om i division 2 på nytt, så ser jag svårt hur laget ska kunna ta sig tillbaka direkt till ettan med den usla ekonomi klubben har.

Det är nog bättre att klubben väljer att starta om, och tar fram en mer långtgående plan på hur man ska bli en klubb att räkna med igen.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons