Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adaktusson sockrar elverksbudet

Annons

Hans Adaktusson meddelade på tisdagskvällen att han genom sitt bolag Upland Securities kommer med ett nytt erbjudande till aktieägarna i Gagnefs Elverk.

Han erbjuder dem 3500 kronor -under förutsättning att han lyckas förvärva ytterligare 6000 aktier.

-Eftersom budgivningen pågår vill jag pröva om jag kan få in fler aktier, säger han i en kommentar.

Finansmannen uppger att han till och med tisdagen fått in 3579 aktier, vilket motsvarar 10,9 procent av aktiestocken.

-Dessutom har jag lovats och fått intresseförfrågningar om köp av ytterligare ungefär 400 aktier, säger han.

-Syftet med mitt nya bud är att öka mitt inflytande. Om jag når ett 30-procentigt innehav får jag större möjligheter att vara med och styra bolaget, förklarar han.

I hans nya erbjudande till aktieägarna heter det att om han inte lyckas förvärva ytterligare 6 000 aktier kan de som accepterar erbjudandet välja mellan att återkalla sina aktier eller acceptera det nu gällande priset 3 000 kronor.

Om villkoret 6 000 aktier uppnås förbinder han sig att betala ut ytterligare 500 kronor till dem som överlåtit sina aktier till priset 3 000 kronor. Han skriver att erbjudandet gäller till och med den 19 juni, att meddelande om det slutliga priset kommer senast den 21 juni och att återkallelse av aktier kan ske mellan den 22 och 29 juni.

Åke Söderman, styrelseordförande i Uplands motpart Leksand-Rättvik Energi, förklarade på tisdagskvällen att han "för dagen inte kan uppge hur energibolaget kommer att agera, utan att den frågan måste upp i styrelsen".

-Men att döma av vad som hittills skett förefaller det högst osannolikt att han får in ytterligare 6 000 aktier, sade Åke Söderman, som inte kunde ange hur många elverksaktier Leksand-Rättvik Energi fått in.

-Vi kommer under senare delen av veckan att göra en avstämning med banken, tillade han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons