Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"ABF och VBU måste komma till skott" säger kommunalrådet Leif Nilsson

Annons

"Flaggningen" har istället handlat om fritidsgården i Morgårdshammar. Leif Nilsson nämner att de uppgifter som han har kommer från samtal som han förde med ABF:s förre ordförande, Ola Larsen.

Exempelvis har det talats om att ABF tar bort vaktmästartjänsten vid Studie- och fritidsgården i Morgårdshammar. Och det medför att delar av det driftsansvar som skrevs över på ABF genom avtalet som tecknades sommaren 1996 hamnar på kommunens axlar.

Avtalet mellan kommunen och ABF skrevs om två år senare med en avtalstid på 15 år. För jobbet har ABF fått ett årligt driftbidrag på 325 000 kronor. Fastigheten har disponerats hyresfritt.

- Hur som helst är det ju fortfarande kommunen som äger fastigheten, och det är omsorgen av gården som jag månar om, säger Leif Nilsson.

Han tycker det är väldigt bra att ABF satsar på Smedjebacken och att man ska öka närvaron i kommunen. Men enligt hans mening löser det inte det problematiken kring fritidsgården, som blivit allt mer påtagligt i och med VBU:s uppsägning av hyreskontraktet med ABF.

Att sedan vare sig ABF-basen Jörgen Hammarin eller VBU-chefen Åke Sandberg inte är särskilt konkreta i sina uttalanden om fritidsgårdens framtida användning gör inte Nilsson gladare.

- I båda fallen talar man om att uppsägningen är lång, ett helt år. Men när det handlar om kommunen måste man tänka flera år framåt i tiden.

-ABF och VBU måste komma till skott.

När det gäller ABF har Leif Nilsson begärt en träff.

- Jag ville att vi skulle sätta oss ner så snart som möjligt. Men Hammarin var väldigt uppbokad och det verkar som att vi inte kan ta diskussionen förrän i februari.

Även om han anser att i synnerhet ABF ska tala i klartext när det gäller fritidsgårdens framtid, tycker Nilsson att samma sak gäller för VBU.

- Vi förbereder oss ju för att VBU ska flytta in i matsalsbyggnaden på Stegelbacken, och då kan man inte samtidigt tala om att man eventuellt stannar i fritidsgården.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons