Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB vill pensionera 58-åringar

Annons

Detta avtal kan bli vägledande för höstens förhandlingar om övertaligheten vid HVDC-enheten i Ludvika. Detta är huvuddragen i det nya Västeråsavtalet för att köpa ut medarbetare.

Avtalspensioneringar:

Först 1 000 kronor i löneökning till alla om man inte tjänar under 16 545 kronor för då får man 2 000 kronor.

58-åringarna får sedan 65 procent av lönen i avtalspension

62-åringarna får 72,5 procent.

Pensionen efter 65 blir som om man jobbat fram till 65.

Utköp:

18 månaders uppsägnings tid för några med längre anställningstid där parterna inte lyckats få till en omplacering.

SIF-ordföranden Nils-Olof Olsson som organiserar flertalet av dem som i höst väntas få beskedet om övertalighet vid HVDC-enheten tycker att Västeråsavtalet är ganska dåligt...

- Det är ett standardavtal.

- 1 000-lappen beror på att årets löneförhandling inte är avslutad men å andra sidan så är det nog inte så många som kommer att få en tusenlapp i höst. 2 000 för de lägst avlönade är däremot intressant och en bit på väg.

Olsson kan inte bedöma om avtalet blir vägledande för att avtalspensionera 58-åringarna inom HVDC:

- Det är ännu så länge en spekulation. Men man kan väl utgå från att avtalet blir en ABB-norm. Får vi sämre erbjudanden här kommer vi att säga nej allihop.

- I Västerås har de gjort en så kallad avtalsturlista. Då säljer man sig, då finns det en prislapp som i Västerås fall var 18 månader i något fall. När man är 55 år, har jobbat ett antal år så har man normalt sex månaders uppsägningstid. Då kan man förhandla till sig tolv månader. Väljer man då att säga upp sig "självt" kan det tillkomma månader, säger Olsson som vill se bättre bud från HVDC om ABB vidhåller övertaligheten inom HVDC efter semestern.

Civilingenjörskretsens ordförande Bertil Nordqvist är egentligen inte heller nöjd med uppgörelsen i Västerås.

- Fördelen med avtalspensioneringarna är att en stor del av dem i mellanåldern har fått behålla jobbet.

- Vi har också fått ABB att inse att det behövs mer pengar till de lägst avlönade för att de överhuvudtaget skulle kunna tänka sig att ta en avtalspension. 65 procent, räcker det till hyra och andra nödvändiga utgifter. 2 000 kronor räcker egentligen inte men är ett steg i rätt riktning och kan underlätta ett beslut att gå hem så andra får behålla jobbet, säger Nordqvist.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons